Pohnutý osud manželky kapitána z ponorky. Její předci zahynuli na Titaniku

Wendy Rushová je potomkem Isidora Strause, údajně nejbohatšího pasažéra na legendárním Titaniku. Ten na lodi zemřel i s manželkou. Jejich příběh nyní připomíná The New York Times, tedy list, který má v názvu americkou metropoli, v níž je dokonce park pojmenovaný po Strausově ženě Idě.

[chooze:article;value:510324]

​Wendy Rushová se provdala za kapitána ponorky Stocktona Rushe v roce 1986 a v posledních dvou letech se účastnila tří expedic OceanGate k vraku Titaniku. Podle sociální sítě LinkedIN působí jako ředitelka komunikace společnosti a je také dlouholetou členkou její správní rady.

[chooze:gallery;value:31754]

Lidé, kteří katastrofu v roce 1912 přežili, později vyprávěli, jak Isidor Straus odmítl místo na záchranném člunu, když ženy a děti stále na takovou možnost beznadějně čekaly. S manželkou stáli bok po boku a potopili se zároveň s Titanikem. Ida totiž nechtěla Isidora opustit.

"Dokud neuvidím, že každá žena a dítě jsou v záchranném člunu, sám do něj nevstoupím," řekl tehdy Straus podle Insideru. V té době byl spolumajitelem úspěšného obchodního domu R. H. Macy & Co. v New Yorku, který dnes nese označení Macy's. Sám ale pocházel z Bavorska.

Ztracená ponorka neprošla bezpečnostní kontrolou. Problémy měla už dříve:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.