Pohřbený zaživa. Psa ze země vytáhli náhodou při výkopu, zřejmě ale nepřežije

Na šokující nález v obci Zabierzów upozornil v pondělí krakovský spolek pro péči o zvířata, který v hlavním polském městě provozuje útulek. Právě odtud informaci převzal i portál Polsatnews.

Na zbídačené zvíře pod vrstvou hlíny náhodou narazili dělníci, kteří ve vesnici za pomoci bagrů prováděli výkopové práce. V tuto chvíli však není jasné, jestli psa někdo zakopal schválně, nebo jestli spadl do jámy a byl zahrabán náhodou, informovala rozhlasová stanice RMF.

[chooze:article;value:484039]

​Útulek se obrátil na veřejnost s prosbou o pomoc. Snaží se zjistit, co se fence stalo. "Pokud by nějakým zázrakem někdo něco věděl – čí pes by to mohl být, nebo viděl v dané oblasti něco, co by mohla být stopa po pachateli, kontaktujte nás," vyzvali záchranáři zvířat.

Fena je pravděpodobně mladá, střední velikosti, s krátkou srstí sušenkové barvy a s dlouhým ocasem. Jak přesně vypadá, je ale podle útulku obtížné blíže specifikovat kvůli vrstvě bahna, která psí slečnu pokrývá.

"V tuto chvíli je její šance na přežití velmi nízká, ale lékaři se již ujistili, že ji nic nebolí," informoval na sociálních sítích útulek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.