Pohřbili zavražděného Nikolase (†23) z Brna. Slzám se nikdo neubránil

Pozůstalí se naposledy rozloučili se zavražděným Nikolasem v obřadní síni brněnského Ústředního hřbitova. Poté ho uložili do rodinného hrobu.

Mladíka v sobotu 10. června pobodal 37letý Ukrajinec u Brněnské přehrady před tradiční přehlídkou ohňostrojů. Zraněním krátce nato podlehl v nemocnici. Útoku měl předcházet spor kvůli hlasité muzice v tramvaji. Nožem zaútočil ještě na jednoho člověka, ten přežil.

"Útočníka na místě policisté zadrželi a umístili do cely. Cizinec je podezřelý ze zvlášť závažného zločinu vraždy," řekl policejní mluvčí Petr Vala.

[chooze:article;value:509780]

​Tragédie vyvolala v romské komunitě protiukrajinské nálady. Ohradil se proti tomu ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), před rozdmýcháváním nenávisti varovaly i romské organizace.

"Chci všechny vyzvat, aby se pod vlivem zcela pochopitelných emocí nenechali manipulovat těmi, kdo budou chtít odsouzeníhodný čin jednoho člověka využít k rozdmýchávání nesnášenlivosti vůči jakékoliv skupině obyvatel. Princip kolektivní viny je stejně zavrženíhodný jako násilí samo," uvedl Rakušan.

K tragické události se vyjádřil komentátor Thomas Kulidakis:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.