Pohřeb Ladislava Županiče. Poklonila se mu Bohdalová i Troška

Ve strašnickém krematoriu hodinu se ve středu konalo poslední rozloučení s hercem a dabérem Ladislavem Županičem. Ten naposledy vydechl 9. prosince v pražské vinohradské nemocnici.

Poslední sbohem mu kromě nejbližších přišli dát režisér Zdeněk Troška, moderátor Aleš Cibulka s partnerem Michalem Jagelkou nebo herecký kolega Igor Bareš. "Byl to skvělý dabér, jeho hlas byl nezaměnitelný, každý si hned představil amerického herce Clinta Eastwooda. Láďa i já jsme Hanáci, ti se vždy loučí důstojně, proto jsme tady," řekl před příchodem do smuteční síně Bareš.

Rudou růží a hlubokou poklonou se s Ladislavem Županičem rozloučila jeho kolegyně Jiřina Bohdalová.

[chooze:article;value:533097]

Květiny k rakvi s ostatky oblíbeného dabéra a herce položili jeho kolegové Otakar Brousek, Vlasta Peterková, Regina Řandová, Michaela Dolinová. Polibek do hereckého nebe Ladislavu Županičovi poslala herečka Dana Batulková. Poklonit se jeho památce přišli také Simona Postlerová, Jaroslav Satoranský nebo Karel Heřmánek mladší. Rozloučit se přišel rovněž Alfréd Strejček s manželkou Jitkou Molavcovou. 

Ladislav Županič byl velmi úzce spjat s Hudebním divadlem v Karlíně, kde vytvořil desítky rolí a tuto scénu dlouho vedl. Ztvárnil také mnoho filmových rolí. 

Fanoušci Županiče milovali například v roli Edy v legendární komedii Kameňák a zahrál si i v jeho seriálovém pokračování. Zazářil také jako Žán v pohádce Princezna ze mlejna. Exceloval ale i ve filmu 10 pravidel jak sbalit holku z roku 2014. Byl také držitelem Thálie za celoživotní herecko-pěvecké mistrovství. 

Herec trpěl ischemickou chorobou srdeční, což se mu stalo osudným. Zemřel 9. prosince ve vinohradské nemocnici. Letos 9. srpna oslavil osmdesáté narozeniny. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.