Pohřeb Norberta Lichého: Kromě květin byly u rakve i cigarety a pivo

[chooze:gallery;value:34628]

​Oblíbený herec Norbert Lichý nečekaně zemřel 16. ledna. Přesně o dva týdny později proběhl ve smuteční síni krematoria Slezské Ostravy jeho pohřeb. Místo bylo přístupné i pro širokou veřejnost.

Smuteční síň krátce po 13. hodině praskala ve švech a dlouhá fronta se linula až ven. U rakve ležela nejen záplava květin a věnců, ale také láhev piva, nealkoholického nápoje nebo několik krabiček cigaret. Lichý byl totiž vášnivý kuřák. Samotný obřad začal po půl druhé. Projev následně přednesl prezident Herecké asociace Ondřej Kepka.

Rozloučit se mohou lidé přijít také do ostravského Divadla Petra Bezruče, které je pro veřejnost otevřené od 11 do 17 hodin. Ve foyeru divadla je kondolenční kniha a na jevišti vzniklo pietní místo, kam mohou lidé položit květiny. "Svíčky vás prosíme zapalovat před budovou divadla," požádalo vedení divadla návštěvníky.

[chooze:article;value:537931]

​V podvečerních hodinách Divadlo Petra Bezruče také zorganizuje pro rodinu, nejbližší přátele a kolegy vzpomínkový večer, který bude přenášet i on-line.

Zesnulý herec Norbert Lichý se nikdy neoženil a neměl ani potomky. Celou dobu žil se svou maminkou, která ale před čtyřmi měsíci zemřela. Poslední měsíce života tak Lichý prožil ve smutku. "Bydlel celou dobu s maminkou, která mu bohužel odešla někdy před čtyřmi měsíci, a to byla situace, kterou těžko zvládal," prozradil pro TN Live jeho kamarád a zástupce ředitele Divadla Petra Bezruče Jiří Krejčí.

Podívejte se na krátký sestřih ze sálu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.