Pohřešujete někoho blízkého? Policie hledá identitu 22 zavražděných žen

[chooze:gallery;value:31616]

​Těla dvaadvacítky žen se našla na území Nizozemska, Belgie a Německa mezi roky 1976 a 2019. 

K rozsáhlé akci Interpol přiměla vražda z Amsterdamu z roku 1999, jak mezinárodní policejní organizace informovala na svém webu. Neznámou ženu kdosi střelil do hlavy a hrudníku, nacpal do popelnice a hodil do řeky. Nizozemští detektivové, kteří při rozplétání případu zkusili už všechno, se zkusili obrátit na německé a belgické kolegy, od nichž se dozvěděli o řadě dalších nevyřešených mordech.

Sestavili seznam 22 případů, jež se už léta nedaří uzavřít. "Většina z těchto žen zemřela násilnou smrtí, některé předtím zneužívali a mučili. Často pocházely z jiných zemí, než ve kterých se jejich těla našla, a tak se nepodařilo zjistit jejich identitu. Je možné, že je v našich zemích někdo nechal, aby se vyhnul trestní odpovědnosti," řekla Carina van Leeuwenová z nizozemské kriminálky.

[chooze:article;value:501627]

Těla byla mnohdy rozřezaná či jinak zohavená, policie proto zveřejnila místo fotek kresby tváří zavražděných žen. U některých ale připojila i snímky z místa činu nebo objektu, do kterých vrah těla schoval.

"Chceme zdůraznit, že hledáme především jejich jména. Identita oběti je zpravidla klíčem k objasnění okolností vraždy," uvedla Carolien Opdecamová z belgické policie.

Interpol sází především na to, že dvaadvacítku obětí někdo postrádá. Seznam proto chce rozšířit do celého světa, aby se dostal k potenciálním pozůstalým, upozornila BBC.

Pohřešovaný muž z Liberecka se našel. Vyčerpaný seděl na břehu řeky (9. 5. 2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.