Pohyb medvěda u Zlína potvrdila fotopast. Podle svědků ale není jediný

Pohyb medvěda v okrajové části Zlína ohlásil běžec, který zvíře zahlédl už v sobotu před polednem. O den později ale viděla svědkyně poblíž obce Držková medvědici s medvídětem. Podle myslivců jde o další šelmy.

"Jela jsem vlastně z vrchu na koni a ten medvěd byl na druhé straně, úplně jak na dlani vzdušnou čarou 200 až 250 metrů. Viděla jsem ho krásně, medvědice s medvídětem," uvedla svědkyně.

Medvěd, kterého běžec spatřil v sobotu, se mezitím přemístil, dokazují to nedělní snímky z fotopasti, umístěné mezi Újezdem a Vysokým Polem za Vizovicemi.

[chooze:article;value:552584]

​Podle běžce, který zvíře spatřil, by mohl mít medvěd ve vzpřímené poloze kolem dvou metrů. "Důležité je si připustit, že on tudy pouze prošel a dneska už je 20 kilometrů někde dále. A doufejme, že se tady zase dlouhou dobu neobjeví," řekl Aleš Popelka z Mysliveckého spolku Kudlov.

Medvěd se k nám v těchto měsících prý zatoulá téměř každý rok, zdržuje se zde jen chvíli, pak se vrací na Slovensko. Ví o něm jen myslivci a ochránci přírody.

Podle policie by lidé na Zlínsku v těchto dnech při pohybu v lesích měli dbát zvýšené opatrnosti, vyhýbat se nepřehledným a hustě zarostlým místům. Navíc v  případě procházky se psem by měli mít své zvíře zajištěné na vodítku. U sebe by měli mít nabitý telefon, kterým si v případě potřeby zavolají pomoc, upozorňují policisté.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.