Pojistné podvody většinou neprojdou. Některé jsou vyloženě komické

Při pojistných podvodech se hraje o velké peníze. Není tak divu, že pojišťovny na jejich odhalování vynakládají dost úsilí i prostředků. "Naše pojišťovna má síť detektivů, kteří jsou v podstatě rozprostření napříč celou republikou a společně s nimi řeší pojistné podvody také naši specialisté, kteří pracují v terénu," říká mluvčí Generali České pojišťovny Jan Marek.

"Samozřejmě nespoléháme jen na naše profesionály, ale využíváme také různé softwary a umělou inteligenci," říká dodává Marek. Podobně to mají i další pojišťovny. "Ano, nejčastěji využívají analytické systémy, které zjišťují, jestli ten člověk nefiguruje ve více kauzách, nebo jestli tam nejsou jiné podobné věci," potvrzuje mluvčí pojišťovny Kooperativa Milan Káňa.

[chooze:article;value:490231]

Ani to ale neodradí podvodníky, kteří se snaží přijít k penězům. A některým z nich opravdu fantazie nechybí.

"Kuriózní situaci jsme řešili v případě pojistné události, kdy klientka nahlašovala zranění svých intimních partií na kolotoči. Tvrdila, že si je narazila a chtěla odškodnění od provozovatele toho kolotoče," popsal nahlášenou pojistnou událost Marek.

Na konec se ukázalo, že se celá událost odehrála úplně jinak. "Naši detektivové zjistili, že klientka během zábavy ve večerních hodinách absolvovala několik sexuálních zkušeností zhruba s pěti mladíky," tvrdí mluvčí.

Pozadu ale nezůstávají ani pánové. "Řešili jsme případ klienta, který si sám odřel vozidlo, ale asi proto, aby se neshodil u manželky, tak nahlásil, že mu to někdo odřel na parkovišti. Nicméně když jsme podrobnosti případu zkoumali, tak jsme zjistili, že si to opravdu odřel doma," popisuje další pokus o podvod Káňa.

[chooze:article;value:489496]

Někteří podvodníci jsou navíc vyloženě smolaři. "Měli jsme případ, kdy se jeden náš klient o podvodu radil se svým kamarádem. Jenže pak ten e-mail neposlal kamarádovi, ale přímo k nám do pojišťovny, takže se vlastně sám usvědčil," říká mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Pojišťovny také řešily případ, kdy řidič nahlásil střet se zvěří. Znalecký posudek ale následně ukázal, že štětiny, které se na vozidle objevily, pocházely z koštěte.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.