Pokud si uvaříte podle umělé inteligence, hrozí vám otrava chlórem

Novozélandskému supermarketu Pak 'n' Save se vymstilo experimentování s umělou inteligencí. Robot vymýšlející recepty totiž mimo jiné přišel s postupem přípravy nebezpečného chlóru, jedovatých chlebíčků a pečených brambor, které mají, jak informuje britský Guardian, odpuzovat komáry.

Původním záměrem aplikace bylo efektivní zužitkování zbytků z domácnosti během období rostoucích životních nákladů. Kromě vysloveně nebezpečných receptů přišly i ty kuriózní, například "oreo-zeleninová smaženice".

[chooze:article;value:497537]

​I když se mohou tyto věci zdát na první pohled komické, ve skutečnosti může jít s umělou inteligencí doslova o život. Mladý Belgičan, otec dvou dětí, si vzal život po několikatýdenním chatování s chatbotem Eliza, který je postaven na technologii ChatGPT.

O záležitosti informoval belgický list La Libre letos na jaře, přesné datum úmrtí muže ale neuvedl. Jeho manželka deníku mimo jiné sdělila, že se Eliza snažila muže přesvědčit, že ji miluje více než svou vlastní choť a že v případě jeho smrti bude chatbot s otcem dvou dětí navždy spolu.

Umělá inteligence pronikla i do medicíny. Dokáže odhalit i rakovinu (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.