Pokus o dvojnásobnou vraždu v Orlové. Muž měl zapálit dům s příbuznými, sám zemřel

K požáru domu v Orlové na Karvinsku v úterý nad ránem vyrazily všechny záchranné složky. Zatímco hasiči okolo půl čtvrté bojovali s mohutnými plameny, zdravotníci se starali o 27letého muže a 49letou ženu. Dvojici se naštěstí podařilo opustit hořící dům včas.

"Obě osoby byly při vědomí a mimo ohrožení života. Pacienti jevili známky lehké intoxikace zplodinami hoření a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je posádky transportovaly na centrální příjem nemocných havířovské nemocnice," sdělil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Policisté po příjezdu na místo dostali hlášení o dalším muži, který se měl v domě nacházet. Přes plameny ale nebylo možné dostat se dovnitř, a tak bylo nutné vyčkat, až hasiči odvedou svou práci. "Po uhašení požáru bylo uvnitř vskutku nalezeno tělo 59letého muže bez známek života. Byla nařízena soudní pitva zemřelého," upozornila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

[chooze:article;value:499503]

​Na místě zasahovalo několik specialistů z oboru chemie i kriminalistické techniky a expertiz. Nechyběl ani psovod se služebním psem na vyhledávání akcelerantů. Karvinští policisté po pečlivém prozkoumání místa činu zjistili, že požár byl zřejmě založen úmyslně.

"Věc si následně převzali pro pokus vraždy spáchaný na dvou osobách krajští kriminalisté. Poškozenými jsou muž a žena z domu a podezřelým je zemřelý muž, který rovněž dům užíval," uvedla Štětínská.

Podle informací Deníku byli muž a žena, které na místě objevily záchranné složky, matka a syn. Jaké motivy mohl mít hlavní podezřelý, kriminalisté nadále zjišťují. "Prověřují jednotlivé informace, které se události týkají, primárně příčiny zahoření a související skutečnosti. Činí i nadále jednotlivé úkony trestního řízení," shrnula mluvčí.

Požár na Císařském ostrově: Policie obvinila podezřelého. Hrozí mu šest let:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.