Poláci bouchli do stolu. Putinovo vyhrožování nenechají bez odezvy

"Stalin byl válečný zločinec, který zapříčinil smrt stovek tisíc Poláků. To je historická pravda, o které se nediskutuje. Předvoláme si velvyslance Ruské federace na ministerstvo zahraničních věcí," reagoval na Putinovy výroky polský premiér Mateusz Morawiecki.

Šéf Kremlu na páteční schůzi ruské rady bezpečnosti blouznil o smyšlených plánech Polska přímo se zapojit do války na Ukrajině.

"Nemluvíme tady o skupině žoldáků, ale o pravidelné, dobře koordinované a vybavené vojenské jednotce, která má být použita pro operace na ukrajinském území. Pokud jde o polské vůdce, pravděpodobně počítají s vytvořením jakési koalice pod záštitou NATO," prohlásil Putin.

[chooze:article;value:514319]

Podle něj chce Polsko získat zpět "svá historická území, dnešní západní Ukrajinu", upozornila stanice Polsat News. "Západní část území dostalo Polsko darem od Stalina. Naši přátelé ve Varšavě na to zapomněli, my jim to připomeneme," pokračoval.

Sovětský svaz pod vedením Stalina napadl Polsko krátce po nacistickém Německu, které tím rozpoutalo druhou světovou válku. Meziválečné polské území zahrnovalo část Běloruska i Ukrajiny, na dnešním západě země se po staletí rozkládalo Prusko.

Putin prodělal mrtvici v přímém přenosu, dokazuje prý škubání ve rtech:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.