Poláci nechali 3letou holčičku v rozpáleném autě. Jejich vysvětlení šokovalo

Každý rok zbytečně umírají v zaparkovaných autech děti i zvířata, a přesto se stále najdou lidé, kteří tyto tragické zprávy ignorují. Polsko nyní obletěl případ, kdy rodiče nechali v rozpáleném autě samotnou tříletou holčičku, popsal web Polsat News.

Incident se odehrál o víkendu na parkovišti obchodního centra v ulici Wyszyńskiego v Zamośći, což je okresní město v Lublinském vojvodství. Dívenku zachránili policisté hlídkující v okolí, na které se kolem 19:30 obrátili svědci, popsala Dorota Krukowská-Bubiłová z ředitelství městské policie v Zamośći.

Dítě zavřené v autě bylo zpocené, mělo zavřené oči a nereagovalo na zvuky zvenku. Policie se nejprve snažila najít rodiče dívky, ale na jejich výzvy nikdo nereagoval. Situace se rychle stala vážnou, a policisté se proto rozhodli rozbít okénko auta a dítě vysvobodit. Ten den bylo ve městě 32 stupňů Celsia.

[chooze:article;value:562755]

​Policie dala holčičce napít vody a následně jí pomohla posádka záchranky, která přijela na místo. Dítěti se naštěstí nic nestalo a nemuselo být ani převezeno do nemocnice, uvedla policistka.

Absurdní vysvětlení rodičů

O chvíli později na místo dorazili dívčini rodiče a tříleté dítě bylo v pořádku předáno do jejich péče. Ukázalo se, že nakupovali se svým dalším dítětem. Policistům sdělili, že dceru nechali v autě, protože ji nechtěli budit.

Vyšetřovatelé nyní zjišťují podrobný průběh incidentu včetně toho, jak dlouho byla dívka v uzavřeném vozidle. Rodičům dítěte může hrozit trest za to, že dítě vystavili riziku újmy na zdraví, nebo dokonce na životě. Ve vězení by mohli strávit až pět let. 

"Apelujeme na to, aby lidé při takto vysokých teplotách nenechávali děti ani na okamžik v uzavřených autech," uvedla Krukowská-Bubiłová pro deník Hello Zdrowie. Apelovala také na veřejnost, aby nebyla lhostejná a dívala se, zda někdo nenechal dítě nebo zvíře ve voze.

Experti již představili autosedačku, která vás upozorní, když necháte dítě v autě. Podívejte se, jak funguje (7/2019):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.