Moderní bydlení

Polák nechal psa v rozpáleném autě. Naměřili mu šílenou teplotu, záhy zemřel

Polská policie dostala hlášení o psovi v autě v sobotu 6. července zrovna v době, kdy venkovní teplota přesahovala 30 stupňů Celsia. Když podle webu Gazeta.pl dorazila na místo, zjistila, že vyhřáté auto je zaparkované na sídlišti ve městě Kališ a pes, který byl uvnitř, je na pokraji svých sil.

Na místo tak přijeli i veterináři, zaměstnanci útulku pro zvířata bez domova a hasiči, kteří autu museli rozbít okýnko. Podle útulku měl pes při převozu na veterinární kliniku "rekordně vysokou tělesnou teplotu 42,9 stupně Celsia".

"Pracovníci na místě se snažili ochladit tělo mokrými ručníky. Pes žije, je v tragickém stavu. Probíhají pokusy o jeho záchranu," napsal útulek na facebooku, kde informoval o příběhu psa. 

[chooze:article;value:516712]

​Přehřátí se ale stalo psovi nakonec osudným a po několika hodinách zemřel. Podle veterinářů se prakticky uvařil zaživa. "Pejsek zemřel. Nepodařilo se nám to," napsal druhý den útulek pod původní příspěvek. 

Majitel psa nebyl schopný policii vysvětlit, proč ho v autě nechal. Šestadvacetiletému mladíkovi teď hrozí až tři roky vězení, čelí podezření z týrání zvířat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.