Poláky šokovaly ceny v Česku. Není divu, že vzali naše obchody útokem, říkají

Máslo z Polska je u nás o 27 procent dražší než v zemi svého původu, všímá si web fakt.pl. "Stejný řetězec obchodů, stejné produkty a mezi cenami je rozdíl. Zkontrolovali jsme ceny v polském a českém Lidlu. A i když si stěžujeme na drahotu, není to nic ve srovnání s tím, kolik musí naši sousedé utratit za nákup základních produktů. Není divu, že útočí na naše obchody," všímají si polští novináři. Míru cenového rozdílu umocňuje skutečnost, že Varšava před časem zrušila u potravin DPH.

Množící se nákupní návštěvy našinců u severních sousedů způsobují různé konflikty. Výjimkou nebývají ani Češi, kteří si stěžují na propíchnuté pneu svých aut, která byla zaparkovaná před supermarkety. 

[chooze:article;value:524345]

​Kvůli českým cenám se nedávno vypravil nakupovat pro změnu do Německa premiér Petr Fiala (ODS), jenž chtěl rovněž upozornit na cenové rozdíly. To však neušlo pozornosti médií u naších západních sousedů. "Na videu, které zveřejnil na sociálních sítích, politik tlačí nákupní vozík přes parkoviště supermarketu v Horní Falci. Ve Waldsassenu," všiml si 7. listopadu německý Bild.

"Čeští spotřebitelé se potýkají s prudkým nárůstem cen. Podle nejnovějších údajů Českého statistického úřadu vzrostly ceny v září ve srovnání se stejným měsícem loňského roku o 6,9 procenta. V lednu inflace dokonce dosáhla 17,5 procenta," dodali němečtí novináři.

Lidl prodával šizený guláš! Inspektoři zakázali rovnou čtyři šarže (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.