Policejní prezident: Je reálné, že střelec z univerzity má na svědomí oběti z Klánovic

S překvapivou domněnkou přišel ve čtvrtek večer policejní prezident Martin Vondrášek. Podle teorie, kterou předestřel, existuje reálná šance, že střelec, který útočil na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, vraždil už dříve.

Na svědomí by mohl podle této teorie mít další sledovaný zločin. "Chtěl bych oznámit veřejnosti, že velice vážně pracujeme s verzí, která je v tuto chvíli velmi reálná, že útočník z univerzity má na svědomí i dvě oběti z konce minulého týdne v Klánovickém lese," prohlásil Vondrášek.

[chooze:article;value:534045]

Stopy, které přivedly policisty na možnost, že střelec z fakulty vraždil v Klánovicích, nalezli vyšetřovatelé v jeho domě. "Naše domněnky souvisí s tím, co jsme zadrželi na místě trestného činu na Kladensku," prohlásil Vondrášek. V tamní Hostouni mělo střelcovo řádění ve čtvrtek začít zastřelením jeho otce.

Vražda v pražských Klánovicích, ke které došlo minulý týden, otřásla Českem. V lese minulý týden neznámý vrah zastřelil muže i jeho dvouměsíční dcerku. Policie les na dva dny uzavřela, aby mohla najít stopy. Pátrání v lese však skončilo bezvýsledně.

Policejní prezident také chválil policisty za pohotový zásah. "Jsem přesvědčen, že nebýt rychlého zásahu policie, obětí by bylo násobně více. V okamžiku, kdy útočník střílel z římsy, policisté opětovali palbu. Jsem přesvědčen, že udělali, co bylo v jejich silách," dodal Vondrášek.

Na celou tiskovou konferenci se můžete podívat zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.