Policie dopadla falešné prodejce dřeva. Hrozí jim pět let za mřížemi

Jednatřicetiletá žena z Ostravy a její o dva roky starší přítel nabízeli podle policistů palivové dřevo nejen za neobvykle nízké ceny. Zájemce měli lákat také na rychlou a hlavně levnou dopravu.

O zákazníky z celého Česka neměli nouzi. Dvojice podle kriminalistů inkasovala na zálohách během půl roku dvě stě tisíc korun. Objednané dřevo ale nikdo ze zákazníků podle zjištění policistů nikdy nedostal. Desítky podvedených začaly podávat trestní oznámení na policejních odděleních po celém Česku.

[chooze:article;value:532302]

​Vyšetřování komplikovala skutečnost, že podezřelí vystupovali na internetu pod různými jmény a zájemci o dřevo platili zálohy na různé bankovní účty. Na stopu kriminalisty přivedl případ ze začátku letošního roku.

"Obviněný měl na portále Marketplace nabízet pokácené palivové dřevo za částku okolo 900 korun. Na tento inzerát reagoval muž z Ostravy. Po následné komunikaci si domluvili schůzku v Bělském lese," upřesnili policisté. Nakupující dřevo ale nikdy neviděl. Policisté zjistili, že údajný podvodník svůj byznys přesunul na internet. Navíc mu měla začít pomáhat i jeho přítelkyně.

Dvojice se kriminalistům k podvodům přiznala. V případě prokázání viny a odsouzení jim až pět let vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.