Policie dopadla notorického vykrádače aut. Způsobil škodu za téměř 10 milionů

Je mu 27 a mezi vykradači aut v Ostravě nemá konkurenci. Když v centru města někdo stejným způsobem vykrádal několik dnů po sobě i tři auta za noc, policistům bylo hned jasné, že nekorunovaný král vykradačů aut je zpátky doma z vězení.

"Z vozidel měl brát vše, co tam lidé nechali, například mobilní telefony, tablety i jízdní kolo," řekla TV Nova policejní mluvčí Eva Michalíková

Zkušenost s recidivistou má i dvacetiletý Jakub. Když chtěl před pár dny odjet ráno do práce, čekalo na něj nemilé překvapení. "Vzal mi počítač, chtělo se mi úplně brečet," popsal okradený.

[chooze:article;value:555335]

​Také služební auto kameramana televize Nova, ve kterém vyráží natáčet reportáže, neuniklo pozornosti nekorunovaného krále vykradačů aut. "Vypáčil okénko, otevřel si zevnitř dveře, vlezl do kufru, ze kterého vzal několik věcí. Ukradl i palubní kameru," řekl poškozený.

"Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval a celkem se doznal k šestnácti vloupáním do osobních vozidel," sdělila policejní mluvčí. Za posledních deset let recidivista napáchal škodu za téměř deset milionů korun. Doposud rozbil přibližně 250 bočních trojúhelníkových skel a šroubovákem vylomil nejméně 50 dveří.

"Škoda u takového auta střední třídy se pohybuje kolem 30 tisíc korun," vyčíslil automechanik Petr Luzar. Okradení ale podle policistů šli recidivistovi sami pokaždé naproti. V autech nechali ležet věci, které byly za sklem vidět.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.