Policie dopadla skupinu zlodějů. Do krádeží měli zapojit i malé dítě

Parta zlodějů používala ke svým krádežím kočárek s malým dítětem, který měla pokaždé s sebou. Údajní nenechavci měli kočárek používat místo nákupního vozíku. Podle kriminalistů kradli hlavně v obchodech s potravinami, v prodejnách s elektronikou, drogeriích, hobbymarketech, a také ve sportovních potřebách. Brali prý snad vše, co se jim líbilo, a na co měli chuť. Nejčastěji šlo o pečivo, maso, sladkosti, dětské pleny, elektroniku a alkohol.

Taktiku měli mít pokaždé téměř stejnou. Buď prý vzali zboží přímo z regálů a schovali ho do kočárku, nebo jeden z nich nachystal kradené zboží do nákupního vozíku, který nechali stát poblíž hlavního vchodu. Díky dalšímu komplici pak z obchodu odešli s nezaplaceným nákupem.

[chooze:article;value:555455]

​V několika případech se ochrance podařilo krádežím zabránit. Policisté zjistili, kdo má všechno na svědomí díky záběrům z kamer. Většinu z údajných zlodějů už v minulosti z podobných krádeží usvědčili. Vyšetřovatelé tak věděli, kde je mají hledat.

Dva z obviněných jsou ve vazbě. Dalšího převezli přímo do vězení za jiné krádeže. Dvě ženy, které jim měly pomáhat, vyšetřují policisté na svobodě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.