Policie dopadla uprchlého vězně. Na útěku měl krást auta a rychle je střídat

Šestačtyřicetiletý vězeň si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost ve věznici ve Stráži pod Ralskem. 9. dubna utekl z nestřeženého pracoviště a přitom měl ukrást auto jednomu ze zaměstnanců firmy, kam ho věznice pouštěla.

Policie po něm i po ukradeném voze vyhlásila celostátní pátrání. Vězeň na útěku pak střídal auta jedno za druhým. V Tupadlech na Kutnohorsku měl ukrást vůz, s nímž se stihl jen rozjet. Ale hned havaroval, když najel na svah a převrátil se.

[chooze:article;value:549552]

O pár desítek kilometrů dál v Dolní Zimoři na Mělnicku měl odcizit další auto. S tím dojel na čerpací stanici v Berouně, odkud odjel bez placení. V obcí Líšná na Plzeňsku auto opustil a ukradl si jiný vůz. S ním odjel do středních Čech a v Kublově na Berounsku s ním havaroval.

Tam se pokusil neúspěšně ukrást další vůz. Vyhlédl si proto hned další, s nímž odjel do Stříbra, kde si ho všiml policista v době volna. Kontaktoval své kolegy a ti po muži začali intenzivně pátrat. Vězeň na útěku stihl mezitím ještě jednou natankovat bez placení, než ho policisté dopadli na Plzeňsku.

"Hledaného vězně zadrželi policisté územního odboru Plzeň-venkov ve středu krátce po 22. hodině. A k jeho dopadení významně přispěli občané svými informacemi," sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková. Teď si o několik let prodlouží pobyt ve vězení jednak za útěk, jednak i za krádež aut.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.