Policie hledá muže, který srazil 10letou Evičku. Žádal ji, ať ho neprozradí

Zlínská policie řeší případ sražené desetileté Evy. "Evička šla k přechodu, rozhlédla se a první řada aut z té strany ji pustila. Ona pokračovala v cestě a auto, které jelo z protisměru, tak jí nedalo přednost a Evičku srazilo," popisuje nehodu její strýc, pan Vlk.

Řidič osobního auta ale po střetu se školačkou nezavolal záchranku ani policisty. Místo toho dívku naložil do auta a odvezl do školy. Přitom jí prý řekl, aby učitelce sdělila, že upadla na zem. Ve škole ale ihned poznali, že něco není v pořádku a zavolali na linku 155.

"Vzhledem k mechanismu poranění jsme holčičku odvezli k dalšímu ošetření a vyšetření do nemocnice s poraněním hlavy," dodává mluvčí záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

[chooze:article;value:529639]

S nezodpovědným řidičem by nyní ráda mluvila policie, která od čtvrtka žádá o spolupráci i případné svědky nehody. "Vyzýváme řidiče vozidla, pravděpodobně Škoda Octavia bílé barvy, který ve čtvrtek v 7.40 hodin v Napajedlích na Zlínsku srazil nezletilou chodkyni, kterou po nárazu odvezl do školy a odjel, aniž by nehodu oznámil policii nebo přivolal záchranáře, aby se přihlásil na policii," uvedli policisté na facebooku.

"Zcela určitě tam mohlo dojít ke spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Za mě tam došlo ke spáchání trestného činu neposkytnutí první pomoci. Pak je celá řada přestupků, k jejichž naplnění mohlo taky dojít, zejména opuštění místa nehody," tvrdí advokát Lukáš Rezek.

Desetiletá Evička zůstává v nemocnici na pozorování. Odborníci radí, aby řidiči byli ostražití, a to především pokud se kolem cesty pohybují děti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.