Policie málem přišla o případ Maddie. Je to úleva, říká vyšetřovatel

[chooze:gallery;value:33381]

​Vyšetřování zmizení Maddie McCannové na území Německa probíhá v Brunšviku, kde má také podezřelý Christian B. stanout před soudem. Jeho obhájce se ale rozhodl už tak spletitý případ ještě více zamotat a přišel se stížností, že před odcestováním do Portugalska žil muž v Sasku-Anhaltsku (o této skutečnosti jste se mohli dočíst už v tomto článku). 

Celý spis by tedy měl být podle Christiana B. a jeho obhájce přeložen na oddělení v této spolkové zemi. Jak upozorňuje britský deník The Sun, záměrem bylo pravděpodobně oddálit soud a získat další čas pro podezřelého. 

Soud ale přeložení případu zamítl, a vyšetřovatelé v Brunšviku tak mohou pokračovat ve své dosavadní práci. "Je to pro nás velká úleva," svěřil se deníku The Sun vyšetřovatel Hans-Christian Wolters.

[chooze:article;value:510707]

"Zdejší krajský soud uvedl, že Christian B. měl poslední bydliště v Sasku-Anhaltsku, a proto jsme nebyli správnou jurisdikcí pro tento případ. Odvolali jsme se k vrchnímu soudu," dodal. 

​Pokud by Wolters a jeho tým museli od případu odstoupit, byla by to pro německé vyšetřování velká rána. Už nyní jim hrozí, že přijdou o klíčového svědka, před kterým je varovali portugalští kolegové (podrobnosti se dozvíte v tomto článku). 

Britská holčička Maddie McCannová zmizela z apartmánu na dovolené v Portugalsku v roce 2007. Po dlouhých letech vyšetřování stopy policii dovedly k Němci Christianu B., který je usvědčeným pedofilem a násilníkem. Ten se ale k činu dosud nepřiznal a kriminalisté mu zatím vinu nedokázali. 

Co se týče samotné Maddie, vyšetřovatelé se domnívají, že už dávno není naživu (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.