Policie na D1 zadržela auto s 58 migranty. Řidič se dal na útěk

Jihomoravští cizinečtí policisté zastavili na dálnici D1 nákladní auto, ve kterém odhalili více než pět desítek migrantů. Podle původních informací od policie mělo jít o více než šedesát utečenců, nakonec se ale ukázalo, že se v autě ukrývá 51 mužů, dvě ženy a pět dětí.

Dálniční hlídka chtěla maďarské nákladní auto původně jen zkontrolovat. "Když však řidič policisty spatřil, zazmatkoval, a ještě před tím, než jej začali pomoci majáků navádět k odpočívadlu, zastavil vůz v odstavném pruhu a utekl," uvedli policisté.

Pro migranty tak musel přijet policejní autobus a po převaděči policisté stále pátrají. Podle policie mají všichni cizinci pocházet ze Sýrie.

[chooze:article;value:510959]

​S podobnou situací se policisté setkali i v červenci, kdy na Pražském okruhu zastavili dodávku plnou migrantů. Ti se pravděpodobně chtěli dostat do Německa, místo toho ale zamířili zpět na Slovensko, odkud k nám hranice překročili.

Dodávku se Syřany zadržela policie i v červnu. Řidič dodávky se i v tomto případě dal na útěk a hlídce se snažil ujet 160kilometrovou rychlostí. Honička skončila až po 25 kilometrech.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.