Policie na jihu Čech letos dopadla přes 10 kopáčů vltavínů. Ti měli bagr i mačety

Hlídka kopáče vltavínů přistihla v noci, jak nelegálně hloubí jámu, ve které pak hledal vltavíny. Ty chtěl zřejmě zpeněžit. K jeho odhalení pomohl policejní pes. Policisté muže navíc znali. Už jednou ho totiž při podobné činnosti načapali.

Protože se dopustil maření úředního rozhodnutí, policisté podezřelého vyšetřují ve zkráceném řízení. Do 14 dnů by měl svoje chování vysvětlovat před soudem.

[chooze:article;value:431141]

Letošní rok byl v odhalování nelegální těžby vltavínů pro jihočeské policisty mimořádně úspěšný. Za celý rok přistihli více než deset lidí, kteří se nezákonné těžby dopouštěli. V jednom případě se podezřelý před nimi schovával ve dvoumetrové jámě, u které hrozilo, že se sesune půda.

Kromě toho rok 2022 přinesl i několik kuriozit v souvislosti s nelegálními hledači vltavínů. Jeden z kopáčů si dokonce na hledání vltavínů pronajal bagr, v noci ho ale utopil v bahně, a když se ho snažil vyprostit, upoutal na sebe pozornost hlídkujících policistů. I v tomto případě se podezřelý muž dopouštěl nelegální těžby opakovaně.

Podle policie jsou kopáči navíc v poslední době agresivnější. Jedna ze skupinek, která nelegální těžbu prováděla, byla vyzbrojena mačetami.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.