Policie na Slapech našla tělo ženy. Rozčtvrcenou mrtvolu vyčenichali psi

[chooze:gallery;value:33147]

Průlomový důkaz v případu zmizení 39leté ženy získali pražští policisté. Ti ženu hledali od února, kdy se přestala ozývat svým obchodním partnerům. Po několika měsících vyšetřování nalezli vyšetřovatelé její tělo.

To bylo velmi dobře ukryté. Vrah tělo ženy rozřezal na menší části, které následně zabalil do pytlů zatížených kameny. Pytle potom shodil do slapské přehrady, kde se ponořily až na dno.

Před policisty tak stál nelehký úkol – tělo v hlubinách nalézt. Pomohli jim v tom speciálně vycvičení psi. "Přesné místo odhalili služební psi Pita a Akim, kteří jsou specializovaní na vyhledávání mrtvol i několik desítek metrů pod hladinou. Čeští psi jsou podle všeho jediní na světě, kteří dokáží najít tělo i v takové hloubce," pochlubil se mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

[chooze:article;value:520432]

Když psi označili místo, přišel čas na speciální podvodní dron, který tělo pod vodou našel. Pak se k němu už vydal jen brněnský potápěč, který tělo vyzvedl ze dna na povrch.

Jakmile měli policisté důkaz v podobě těla, vyrazili zadržet hlavního podezřelého. Tím je bývalý partner zavražděné ženy, jehož výpovědi byly údajně od začátku podezřelé. Z účtu zemřelé navíc zmizelo 1,5 milionu korun, což podezření jen prohloubilo.

Pro podezřelého muže přijela zásahová jednotka do vily v pražských Jevanech. Policisté jej našli schovaného ve sklepě. "Zadrženému muži sdělili obvinění ze čtyř trestných činů, kdy nejzávažnějším je vražda ze zištného důvodu. V případě odsouzení mu hrozí patnáct až dvacet let odnětí svobody nebo výjimečný trest. Stíhání je vedeno vazebně," řekl Daněk.

V Brněnské přehradě záhadně zemřela žena. Policie zveřejnila záběry těsně před smrtí (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.