Policie na slavnostech zastřelila psa, měl být agresivní. Viděly to děti, zuří žena

Incident se odehrál v sobotu v obci Mostiště na Vysočině během pivních slavností. Na redakci TN.cz se obrátila žena, podle které tam policisté bezdůvodně zastřelili psa. A to i před zraky dětí.

"Policie se odtud snažila dostat připitého pána se psem. Ten pes maximálně zaštěkal, agresivní nebyl, pán ho měl na vodítku. A oni mu ho normálně dvěma ranami zastřelili," řekla.

Podle policie se ale pes choval agresivně. "Policisté byli přivolání do lokality hřiště, kde se nacházel se psem opilý muž, který se choval nevhodně. Policisté se snažili muže z prostoru vykázat, ten ale výzvy odmítal uposlechnout. Pes na policisty zaútočil, a hlídka proto musela proti zvířeti použít zbraň. Stafordširský teriér byl usmrcen," uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

[chooze:article;value:565766]

Dodala také, že stejný pes už dříve na jednoho z tamních policistů zaútočil. "Jedná se o psa, který přibližně před týdnem pokousal jiného policistu při řešení jiného případu týkajícího se stejného může," upřesnila.

Muže policisté zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici. Incident policisté vyšetřují.

Televize Nova na místě zjistila, že majitele psa se mnoho místních lidí bojí. Zatímco podle těch, kteří incidentu přihlíželi zdálky, policie psa zastřelila bezdůvodně, jiní se k události odmítli vyjádřit ze strachu, že by jim muž mohl ublížit. 

Na videu od jednoho ze svědků, které se dostalo do redakce TN.cz, je vidět, že muž má nejprve psa skutečně na vodítku u nohy. Poté ho ale pouští a pes volně pobíhá.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.