Policie načapala řidiče při rychlé jízdě. Lidé jí ale vzkázali, na co se spíš má zaměřit

Ve středu dopoledne se na facebooku policie objevil příspěvek o dopadení nezbedného řidiče. "Takhle tedy rozhodně NE!" napsala policie. "Řidiči v Nissanu na silnici I/17 radar naměřil rychlost 161 km/hod. Teď mu hrozí pokuta až 10 tisíc a zákaz řízení až na rok," pokračoval příspěvek.

Ačkoliv policie tím zřejmě chtěla upozornit na nebezpečí a dopady, které může rychlá jízda mít, uživatelé facebooku to příliš neocenili. Místo odsouzení řidiče se v komentářích opřeli do práce policie.

​"Kéž by policie konečně začala řešit to, co běžné řidiče skutečně trápí," reagoval na příspěvek policie pan Ondra. A jeho názor se zřejmě zamlouvá i dalším. "Jasně, rychlost je problém... nechtěli byste se spíš zaměřit na ty levoproudaře? Všem by se hnedka lépe jezdilo," napsal pan Petr.

Radami nešetřili ani další. Někteří policii vybídli, aby se zaměřila spíše na pomalu jedoucí vozidla, která brzdí plynulost provozu. "Mnoho řidičů ztrácí nervy a kvůli někomu, kdo mimo obec jede 50 nebo 60, předjíždí velmi riskantně," napsal další z uživatelů.

[chooze:article;value:515461]

​Bezohledné předjíždění trápí i další. "Zaměřil bych se spíš na kun**, co jezdí, jak kdyby je bolelo šlapat na plyn. A častější kontroly důchodců za volantem. Cítím se bezpečněji, když kolem mě projede GTR klidně dvě kila než nějaký vytřepaný řidič, co sedí skoro až v motoru," poradil policistům pan Lukáš.

​Jiní si z příspěvku spíše utahují. "Ale na druhou stranu má teď pěkně vyfocené auto při západu sluníčka," napsala pobaveně paní Eliška. "A to ještě nezařadil dvojku," napsal pan Petr. "Jet v tomhle autě pomalu by byl hřích," podotkl další uživatel.

​Přitom právě nepřiměřená jízda bývá častou příčinou dopravních nehod. Policejní statistiky dokonce ukazují, že za rok 2022 byla právě nepřiměřená jízda nejtragičtější příčinou, kvůli které na silnicích zemřelo 180 lidí. To je 43,8 procenta ze všech osob usmrcených při dopravních nehodách zaviněných řidiči motorových vozidel v roce 2022.

Počet dopravních nehod způsobených nepřiměřenou jízdou se za rok 2022 vyšplhal až na 12 068. Nejrizikovější bývají pak právě zimní měsíce. Například v lednu způsobila nepřiměřená rychlost 1 406 dopravních nehod, a v prosinci dokonce 1 775.

Motorkářka na Vysočině narazila do stromu. Policie hledá svědky tragické nehody:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.