Policie našla migranty z dodávky na Děčínsku. Údajné převaděče drží ve vazbě

[chooze:gallery;value:33680]

​Policie obvinila čtyři cizince z převaděčství. Muže zadržela poté, co se jim minulou středu porouchala na Děčínsku dodávka. Kvůli prasklé pneumatice nemohli pokračovat v jízdě směrem k německým hranicím.

Zatímco se muži snažili dodávku opravit, z nákladového prostoru dodávky utekla početná skupina migrantů. Podle prvních odhadů jich mělo být až několik desítek. Lidé se následně z místa rozutekli po okolí a z větší části směřovali k hranici.

[chooze:article;value:527091]

Policie na místě zadržela tři migranty, řidiče dodávky a další tři muže, kteří dodávku sledovali v osobním autě. Zbytek migrantů museli hledat v okolí. "Pátrací akce v terénu probíhala za účasti různých složek policie, včetně letecké služby," uvedla mluvčí ústecké policie Eliška Kubíčková.

V pátrání po skupině migrantů pomáhali i němečtí policisté. Ti nakonec na svém území vypátrali zbylých 39 migrantů, kteří jeli v dodávce. "Podle zjištěných informací z místa měli být migranti převáženi v nelidských podmínkách v dodávce bez oken a sedadel, bez dostatečného přísunu vzduchu a bez přístupu k vodě a potravinám," dodala Kubíčková.

Čtyři cizinci podezřelí z převaděčství jsou už ve vazbě. Pokud jim státní zástupce prokáže vinu, hrozí každému z nich trest až osm let vězení.

Policie zadržela už stovky migrantů. Uprchlíci často čekají na další příležitost:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.