Policie našla pohřešovaného Čecha. Před třemi týdny zmizel beze stopy ve Francii

Více než tři týdny pátrali čeští i francouzští policisté po 29letém Janovi. Řidič doručovací společnosti se ztratil před třemi týdny na jihu Francie. Jeho opuštěnou dodávku nalezli poblíž bran letecké základny Francazal a klíčky byly stále v zapalování.

Podivné zmizení nahlásil policii Janův zaměstnavatel. Francouzští policisté si na pomoc přizvali i své české kolegy a společně zahájili vyšetřování, při němž zkoumali například telefon nebo pohyby na bankovním účtu mladého muže, popisuje portál France Bleu.

[chooze:article;value:499199]

Muže se nakonec povedlo najít. Podle portálu L’Independant jej nalezli policisté v Česku. Má být v pořádku, a francouzská policie proto případ uzavřela. Proč ale zmizel a jak se dostal domů, zatím zůstává záhadou.

Nalezení muže potvrdilo i ministerstvo zahraničí. "Francouzská policie českého občana vypátrala a tuto informaci předala české straně. Zastupitelský úřad v Paříži byl po celou dobu v kontaktu se zaměstnavatelem českého občana," sdělil mluvčí českého ministerstva zahraničí Daniel Drake.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.