Policie navázala kontakt i s druhou ženou z Bulovky. Vyšetřování pokračuje

Policii se přihlásil také právní zástupce druhé ženy z případu záměny pacientek ve Fakultní nemocnici Bulovka. Redakci TN.cz to sdělila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. "Krátce po právním zástupci první poškozené ženy se nám ozval také zástupce té druhé. S oběma jsme tedy v kontaktu," potvrdila. S advokátem první ženy se policistům podařilo spojit koncem minulého týdne.

"V současné době kriminalisté na případu dále pracují a provádí veškeré úkony, které jsou v rámci vyšetřování potřeba," doplnila Kropáčová s tím, že bylo zahájeno trestní řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

[chooze:article;value:548867]

K záměně pacientek na Bulovce došlo v druhé polovině března. Jedné z žen, která byla v 16. týdnu těhotenství, byl přitom proveden zákrok, při kterém potratila. Nemocnice záměnu označila za fatální pochybení, pacientce se omluvila a oznámila, že zaměstnance podezřelé z toho, že pacientky zaměnili, postavila mimo službu. Roli v záměně mělo sehrát údajně to, že obě ženy byly cizinky.

Nemocnice mají kvůli možné záměně přísná pravidla. Přesto přišlo selhání:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.