Policie obvinila dva muže z únosu mladíka. Měli ho utýrat ve sklepě. Tělo se nenašlo

Případem se policisté začali zabývat v pátek 10. února, kdy získali informace o smrti mladého muže v domě v Pohodlí na Svitavsku. "Ještě týž den jsme měli potvrzené, že se jedná o 28letého muže, který měl být unesen v létě roku 2022 z jedné obce na Břeclavsku. Tam ho měli fyzicky napadnout a násilně naložit do auta dva muži," informovala na webu policejní mluvčí Markéta Janovská.

Dotyčného měli unést 35letý muž ze Svitavska a 30letý muž z Brna. "Tito dva muži údajně měli po únosu poškozeného cestou v autě fyzicky napadat, zejména starší z nich, a dovézt ho až do domu v Pohodlí na Svitavsku, jejž právě zmiňovaný podezřelý užíval. Uneseného mladého muže měla dvojice držet svázaného ve sklepních prostorech," přiblížil vedoucí odboru kriminality Krajského ředitelství policie Pardubického kraje Milan Šimek.

[chooze:article;value:435998]

Podle Šimka měli podezřelí uneseného muže několik dní fyzicky napadat a týrat. "I za pomoci různých nástrojů až, bohužel, došlo k jeho úmrtí," doplnil Šimek.

Tělo mrtvého se však zatím nenašlo. "Toho se únosci zbavili takovým způsobem, aby ho nebylo možné nalézt a maximálně byla ztížena identifikace při jeho případném nálezu," nastínil Šimek.

Hned v sobotu 11. února zásahová jednotka oba podezřelé zadržela. Ti nyní čelí obvinění ze zločinu zbavení osobní svobody s následkem smrti. V případě prokázání viny jim hrozí až 16 let ve vězení. Na rozsudek soudu si oba počkají ve vazbě.

Motivem byl podle policistů majetkový delikt uneseného vůči obviněným. "Již v počátku prověřování této věci jsme zachytili poznatky, že starší obviněný měl v domě v Pohodlí na Svitavsku držet a fyzicky napadat další osoby. V domě platila jakási pravidla, kdy při jejich porušení měl přijít trest v podobě omezení pohybu, fyzického napadání a tak dále. Napadáni měli být jak muži, tak ženy," uvedl Šimek.

[chooze:article;value:464593]

Policisté proto prosí o pomoc. "Právě tyto osoby by mohly přispět svým svědectvím k objasnění případu, prosíme, ať se obrátí na policii na telefonním čísle 974 561 324 nebo přímo na linku 158. Stejně tak vyzýváme i další osoby, které by mohly svým svědectvím kriminalistům pomoci, aby se nám ozvaly," apeluje Janovská.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.