Policie obvinila muže, který bezdůvodně zmlátil dvě Ukrajinky. Chce ho poslat do vazby

K útoku došlo v Plasích na Plzeňsku 13. srpna. Podle zjištění kriminalistů tehdy údajně tři muži surově napadli dvě ženy ukrajinského původu, Tetianu a Liliu. Na případ jako první upozornil web Novinky.cz

Řidič Škody Octavie měl tehdy přijít ke dvěma ženám sedícím na obrubníku a zeptat se jich, zda jsou z Ukrajiny. Pak jim začal sprostě nadávat. Vzápětí se měl podle svědectví žen vrhnout na Tetianu, které dal tři rány pěstí do hlavy, a následně začal surově bít Liliu, než jí rozmlátil obličej.

"S nikým nemáme žádný spor, nikoho jsme k ničemu nevyprovokovaly," poznamenaly napadené ženy smutně k situaci, která se stala poté, co vzaly své děti na kolotoče. 

[chooze:article;value:519179]

​Ve čtvrtek pak policie oznámila, že začala stíhat 48letého muže podezřelého z brutálního útoku a podá návrh k jeho zadržení ve vazbě. "Zahájili jsme trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví," upřesnili policisté na sociální síti X. Po dalších lidech, kteří se měli na útoku podílet, kriminalisté dál pátrají. 

Případ agresivního útočníka vyvolal velký rozruch i mezi politiky. Už ve středu ho razantně odsoudil ministr vnitra Vít Rakušan. "Surově napadnout ženu je hnus. Napadnout ji jen kvůli její národnosti je absolutní hnus," reagoval na sociální síti. Zmínil, že podle něj politickou odpovědnost za tento útok nesou ti, kteří šíří nenávist ve společnosti, a policie podle něj žádný takový čin nebude tolerovat. Kriminalistům poděkoval za dobrou práci při vyšetřování. 

Odporné chování v české škole. Jsem z Ukrajiny, řekla holčička, spolužák ji poplival (06/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.