Policie odložila vyšetřování požáru Mynářova srubu. Kdo ho zapálil, nezjistila

Na konci března vyhořela v Osvětimanech hospoda, která patří hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi. Policie poté pracovala s několika vyšetřovacími verzemi. Později však vyšetřovatelé odhalili podezření, že srub někdo zapálil úmyslně.

Kdo požár založil, však policisté nezjistili. Informoval o tom portál iRozhlas. "Nejsou důvody, které by vedly k zahájení trestního stíhání konkrétní osoby. To znamená, že nebyl zjištěný pachatel," řekla webu státní zástupkyně zlínské pobočky brněnského krajského státního zastupitelství Renata Bártková.

[chooze:article;value:460516]

Vyšetřovatelé proto případ odložili. To potvrdil redakci TN.cz také mluvčí brněnského státního zastupitelství Hynek Olma.

Na konci dubna policisté případ překvalifikovali na trestný čin obecného ohrožení. "V tuto chvíli je případ kvalifikován jako trestný čin obecného ohrožení, stále ale pracujeme se všemi variantami. Tedy že požár mohl vzniknout díky nedbalosti, technické závadě nebo mohl být založen úmyslně," sdělila na jaře policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Kancléř Mynář od samého počátku tvrdil, že nejde o žádnou náhodu. Byl přesvědčený, že srub někdo podpálil úmyslně. Podle Mynáře policie případ odložila brzy.

"Doufám, že policie dělá, co může. Ale rychlost, s jakou věc odložila, mě znepokojuje. Stejně tak jsem znepokojen faktem, že nezjistila pachatele vážného trestného činu, který zaútočil na moji rodinu. Podobný útok se může opakovat. Míra profesionality, s jakou byl útok připraven, a časové souvislosti jsou alarmující. Ukazují na možné souvislosti, o nichž mám povědomost a které zdaleka přesahují místní rámec," řekl TN.cz Mynář.

Vyšetřovatelé vyčíslili škodu na 25 milionů korun. Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.