Policie pátrá po střelci z Liberecka. Terčem jeho útoků jsou kočky

[chooze:gallery;value:31920]

​V Novém Městě pod Smrkem by se měli mít majitelé koček na pozoru. Během uplynulých čtyř dnů tam totiž dvakrát někdo zaútočil se střelnou zbraní na tyto chlupáče. "Mladšího tříletého kocoura Šmudlíka střelec ve středu 24. května třikrát trefil do zadní nohy," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. 

Majitelka si původně myslela, že si kocour nohu zlomil. Na veterinární klinice ale po provedení rentgenu lékařka zjistila, že má v zadní tlapce tři vstřely. Dva z nich mu zůstaly v tkáni. Veterinářka doufá, že se zapouzdří, aby Šmudlík nemusel podstoupit rizikovou operaci. "Nyní je v péči majitelky, která mu podává léky včetně silných prostředků na tišení bolesti," prozradila Baláková. 

[chooze:article;value:504985]

V neděli, o čtyři dny později, ženu soused upozornil na to, že její druhý kocour leží mrtvý nedaleko její zahrady. Na hrudníku měl čerstvou střelnou ránu. Šestiletého Mourečka pachatel zasáhl přímo do srdce, zvíře tak nemělo šanci přežít. 

Tentokrát se žena obrátila na policii, která případ začala vyšetřovat pro podezření z týrání zvířat. "Za ten pachateli hrozí odnětí svobody od dvou do šesti let. Pokud o tamním střelci koček něco víte, ozvěte se nám na linku 158 nebo na kteroukoliv služebnu Policie ČR," vyzvala Baláková. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.