Policie pátrala po člověku v nesnázích. Našla mrtvolu v rozkladu

[chooze:gallery;value:31638]

Jihočeská policie se snaží zjistit identitu člověka, jehož tělo ve vysokém stádiu rozkladu nalezli strážci zákona u Nové Peci na Prachaticku loni v prosinci. "Zatím žádný ze standardních policejních postupů nepřinesl výsledky, a proto se policisté obracejí na veřejnost," vysvětlil uveřejnění případu mluvčí policie Jiří Matzner.

Policie na tělo narazila během pátrací akce v jiném případu. Údajně se totiž v tamním lese měl nacházet člověk v nesnázích. "Na místě proto kolegové udělali rojnici a zahájili pátrací akci. Nikoho živého a volajícího o pomoc nenašli, mrtvolu však ano," řekl Matzner pro iDnes.

Vzhledem k tomu, že byly věci neznámého popsány německy, mohlo podle vyšetřovatelů jít o obyvatele některé z německy mluvících zemí, nejspíše Rakouska nebo Německa. Kriminalisté nyní pracují s verzí, že tento člověk spáchal sebevraždu a na místo přišel zemřít dobrovolně.

[chooze:article;value:502979]

"Nalezené torzo těla patřilo muži výšky 170 až 175 cm, spíše štíhlé postavy ve věku kolem 40 let. Vlasy měl hnědé, krátké. Měl také dobře opečovávané zuby. Tělo bylo oblečeno do tmavé mikiny s kapucí značky Watson's se zipem, světlého trička velikosti XL s krátkým rukávem značky Primark a plátěných kalhot značky Crivit s možností zkrácení nohavic. Na nohou měl boty velikosti 8 až 9," uvedla policie.

U ostatků kriminalisté nalezli také dioptrické brýle značky Mexx pro korekci krátkozrakosti, inhalátor pro léčbu astmatu a jiných dýchacích obtíží a černý batoh značky Topmove s osobními drobnostmi.

"Pokud budete mít k tomuto případu jakékoliv informace, kontaktujete policii na lince 158," vyzývá Matzner.

Policisté stále neznají ani identitu osmi lidí, kteří uhořeli minulí týden v Brně:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.