Policie pronásledovala piráta silnic. Po dálnici D7 uháněl rychlostí 237 km/h

Divokou honičku mají za sebou policisté z Ústeckého kraje. Na dálnici D7 v pondělí odpoledne okolo nich projel řidič luxusního auta, který si s předpisy hlavu nelámal. Hned na první pohled bylo jasné, že nedodržel rychlostní limit, takže za ním policejní hlídka hned vyrazila.

Auto se po dálnici hnalo dvousetkilometrovou rychlostí. "Během dohledu nad silničním provozem se okolo policistů prohnalo vozidlo BMW 740D XDRIVE a to rychlostí více než 200 kilometrů za hodinu v místě, kde je povolená maximální rychlost 130 kilometrů," uvedl mluvčí ústeckých policistů Jakub Mareš.

[chooze:article;value:535911]

V jednu chvíli se BMW řítilo po dálnici rychlostí 237 kilometrů za hodinu, tedy o více než 100 kilometrů za hodinu více, než jaká je maximální povolená rychlost. Řidiče auta se jim nakonec podařilo dohnat pomocí stíhacího speciálu.

Auto řídili 44letý muž. Když jej policisté konfrontovali s jeho jízdou, odmítal uznat, že by udělal cokoliv špatně. Dechová zkouška byla negativní, přesto však policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Pirátovi teď hrozí pokuta až 25 tisíc korun, zákaz řízení na 6 až 18 měsíců a 6 bodů.

Šílená jízda náklaďáku. Nezvladatelný vůz projel parkovištěm a zničil 13 aut:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.