Policie řeší, jak skončily na trati kmeny stromů. Najel do nich vlak

Incident se stal okolo půl šesté ráno. "Osobní vlak jel směrem od Ostrova na Klášterec nad Ohří. V katastru obce Okounov najel do padlých stromů," sdělila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vlak v době nárazu přepravoval 11 lidí. "Nikomu se naštěstí nic nestalo. Došlo však ke značnému poškození motorového vozu RegioShark. Jeho návrat na tratě bude trvat delší čas a oprava bude nákladná," upozornily na twitteru České dráhy.

Železničáři původně odhadovali, že doprava na trati by mohla být obnovena po poledni. Ukázalo se však, že odstranit problémy zabere více času. Lidé tak budou muset k cestování využívat náhradní autobusovou dopravu po celý den.

[chooze:article;value:490032]

​"Pád stromu bohužel zastaví dopravu minimálně do půlnoci. Trakční vedení je poškozeno v délce více než 100 metrů. Škody jsou teď odhadnuty na sedm milionů korun. Událost vyšetřují také kriminalisté kvůli podezření na cizí zavinění. Bližší odhad obnovení provozu budeme mít kolem 18. hodiny," sdělil mluvčí Správy železnic Jan Nevola.

"Policisté se událostí zabývají," potvrdila TN.cz Miroslava Glogovská. Dodala však, že vyšetřovatelé se v tuto chvíli více přiklánějí k verzi, že pád stromů mohl způsobit poryv větru.

[chooze:gallery;value:30435]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.