Policie řeší ostrý zákrok strážníků. Na muže šlapali a kopali do něj

"Ty k**do, nezkoušej to na nás. Ty z**de, vole," křičel na muže v modré bundě městský policista z Lipníku nad Bečvou. Během zákroku na něj navíc společně s kolegou šlapali a kopali do něj. Video, na kterém je vše vidět, se nyní šíří sociálními sítěmi.

"Co si myslíš, ty p**o, vole. K**do, vole. Lež, vole," pokračoval strážník. Zároveň na něj křičel, že se nemá ani hnout.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený CZECH.POLICIE?? (@czech.policie)

Video se nyní šíří internetem a několik lidí rozzuřilo. "Tohle je policejní brutalita," poznamenal jeden z nich.

Na případ už zareagovala i státní policie. "Aktuálně prověřujeme zákrok strážníků městské policie v Lipníku nad Bečvou z minulého týdne. Zjišťujeme okolnosti celé události, probíhají úkony se svědky a na základě získaných podkladů budeme rozhodovat o dalším postupu. Právní kvalifikace nebyla doposud stanovena," sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

[chooze:article;value:487926]

Pro TN.cz se vyjádřil i vrchní strážník městské policie v Lipníku nad Bečvou Pavel Maloch. "Strážníci byli přivoláni k podnapilé osobě, která byl posléze odvezena na protialkoholní záchytnou stanici. Zákrok strážníků šetří Policie ČR, dle šetření budou vyvozeny důsledky. Zákrok nebyl zcela v pořádku a budeme záležitost řešit," uvedl.

Rvačka za bílého dne v centru Prahy. Agresor napadl strážníka a zranil ho (3/2/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.