Policie se zabývá Rakušanem. Zaměří se na jeho jízdu bez pásu

Rakušan jel v pondělí bez pásu na jednu ze svých debat ve Vyškově. Vše nahrál na sociální síť X. Za chybu se pak okamžitě začal omlouvat. Nyní mu hrozí pokuta.

"Zjištěnými skutečnostmi se nyní zabýváme," sdělil TN.cz mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán. "Za jízdu bez použití bezpečnostního pásu na sedadle spolujezdce lze v příkazním řízení na místě uložit pokutu ve výši 1 500 až 2 000 korun," upozornil.

Nyní se rozhodne, jak se jízda bez pásu bude řešit. "Přestupek můžeme, v případě splnění zákonných náležitostí, vyřešit touto formou, v opačném případě jej oznámíme příslušnému správnímu orgánu k projednání," popsal Bocán.

[chooze:article;value:544718]

Rakušan s pokutou počítal už v pondělí. Já to jako chybu vnímám a jsem připraven za to vést veškeré důsledky, zaplatit pokutu a možná říct všem ostatním: 'Nedělejte takovou hloupost jako já, pásy můžou zachraňovat život.'," reagoval na video pro TN.cz ministr.

Pokutu je tedy připravený zaplatil. "Je to jednoznačná chyba, nemá se to stávat, mám si na to vzpomenout, je to hloupost, svoje děti to učím a nenechám je do auta bez pásu sednout, určitě nejdu dobrým příkladem," přiznal.

"Sám se v uvozovkách nejvyšší policajt usvědčil, že nedodržuje zákony, a ještě se tím chlubí," řekl TN.cz dopravní expert Roman Budský. Bez pásu vystavil podle něj nebezpečí nejen sebe, ale i ostatní pasažéry.

Ministr Rakušan jel v autě bez pásu. Velká chyba, přijmu následky, kaje se (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.