Policie uvolnila detaily k vraždě na jihu Čech. Mladíkovi hrozí až výjimečný trest

Dva lidi měl ve čtvrtek v noci v bytě v Nové Včelnici na Jindřichohradecku napadnout 31letý muž. "Na tísňovou linku oznámil muž, že k němu přiběhl zraněný soused s tím, že byli on a žena, se kterou bydlí, napadeni," uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

"Žena středního věku po útoku bodnou zbraní zemřela, muž byl převezen k dalšímu ošetření do nemocnice," doplnila mluvčí. Podle Novinek mělo jít o matku útočníka a zraněný měl být její druh.

[chooze:article;value:571750]

"Útočník se dal poté na útěk. Na místo vyjeli policisté z obvodních oddělení, policejní kynologové, okresní a následně krajští kriminalisté," pokračovala Krausová. Muže měli poté dopadnout nedaleko místa činu.

"Ona s ním tady bydlela tak pět let. Mladej se přistěhoval asi předloni a začaly hádky. Že to takhle skončí, ale nikdo nečekal. Nebylo to zas tak divoké," popsal jeden ze sousedů.

[chooze:article;value:550428]

"Bylo jí kolem padesátky a byla to správná ženská. Je to hajzlík. Od začátku byl jinej, sice nepil alkohol, ale podle mě kouřil trávu a podobně. Doufám, že dostane spravedlivý trest. Je to velká tragédie," dodal muž.

"V případě prokázání viny hrozí muži až výjimečný trest," uzavřela Krausová s tím, že mladíka policisté obvinili z vraždy a pokusu o ni. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.

V Praze v srpnu našli kosti. Mohly patřit obětem vraždy, zkoumají je odborníci (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.