Policie v Plzni pátrá po mladém muži. Jednu ženu měl zranit, druhou znásilnit

Neznámý muž podle policie napadl mladou ženu v Plzni v okolí ulic Radčická a Ke Slonům v pondělí pozdě večer. Dívka při napadení utrpěla zranění hlavy. "Poškozené se měl vyptávat na to, zda s ním nechce mít sex, načež žena začala křičet a dotyčný z místa utekl," uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

V úterý odpoledne přijali policisté oznámení od další ženy. "Ta nám sdělila, že byla ve stejné lokalitě v inkriminovanou dobu znásilněna," řekla Vršecká. Podle policie je proto pravděpodobné, že se tohoto protiprávního jednání dopustil tentýž muž.

[chooze:article;value:563040]

Policie na svém webu zveřejnila také popis útočníka. Jedná se o mladého muže ve věku 20 až 25 let, vysokého zhruba 175 centimetrů. "Má krátce střižené blond vlasy a tvář bez vousů. Na sobě měl tmavou bundu na zip, pod ní bílé triko bez nápisů a černé kalhoty," informovala mluvčí. V obou případech ho navíc měla doprovázet žena v červené mikině nebo bundě s kapucí.

Plzeňští policisté proto ženám doporučují, aby se večer a v noci vyhýbaly odlehlým místům nebo neosvětleným lokalitám. "Oběma případům věnujeme naši maximální pozornost a intenzivně pracujeme na vypátrání podezřelého," uzavřela mluvčí.

Ne znamená ne. Sněmovna schválila novou definici znásilnění (04/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.