Policie v Praze zabavuje desítky aut. Do případu jsou zapojeni i známí fotbalisté

Asi 30 vozů luxusních značek zabavila podle informací Aktu.cz policie v Praze a Středočeském kraji. "Zabýváme se případem v souvislosti s půjčováním, respektive pronájmem vozidel. Obrátily se na nás firmy, které postrádají svá vozidla. Teď tato vozidla zajišťujeme," sdělil TN.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk.

"Firmy pronajímaly prostředníkovi auta a ten prostředník tato auta pronajímal dál. A někde v tomto řetězci vznikl problém. Teď tyto firmy chtějí tato vozidla zpět," upřesnil Daněk.

"Právní kvalifikace zatím stanovena nebyla. Stejně tak nemůžeme zatím upřesnit, kolika lidí se případ týká. Oznámení jsme v této souvislosti začali přijímat v minulých dnech a stále k nám přicházejí," dodal policejní mluvčí.

[chooze:article;value:489900]

Případ nápadně připomíná kauzu, na kterou začátkem února upozornily Hospodářské noviny. Podnikatel Karel Klouda měl nabízet výhodné pronájmy luxusních vozů, které mu ale nepatřily. Mezi jeho zákazníky měli patřit například i známí fotbalisté Tomáš Necid nebo Tomáš Sivok. Na konci ledna ale Klouda zemřel a o vozy se začali hlásit jejich původní majitelé. Zdroje TV Nova potvrdily, že hromadné zabavování vozů je součástí téhož případu.

Redakce TN.cz oba fotbalisty kontaktovala. "Já bych na tuhle nešťastnou záležitost chtěl zapomenout," reagoval Necid a případ nechtěl dál komentovat. Podobně se vyjadřoval také Sivok. "Jsou tam lidé, kteří dopadli daleko hůř," řekl pouze bývalý český fotbalista.

[chooze:gallery;value:30450]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.