Policie vyřešila případ dopisu s nábojem pro Babišovou. Podezřelý zemřel

Událostí se vyšetřovatelé intenzivně zabývali. "Případ výhrůžného dopisu s nábojem odeslaného z Brna, který obdržela manželka pana Babiše, jsme na základě výsledků znaleckých zkoumání zajištěných důkazů objasnili. Můžeme také konstatovat, že se nejednalo o ostrý náboj," informovali ve středu na twitteru policisté.

Kauzu však odložili. "Věc kvalifikovanou jako nebezpečné vyhrožování budeme v souladu s trestním řízením odkládat, neboť podezřelý zemřel," doplnili kriminalisté.

[chooze:article;value:485733]

Podle kriminalistů dotyčný spáchal sebevraždu. "K objasnění celé věci významně napomohly také informace získané v rámci prověřování okolností sebevraždy muže, ke které došlo v minulých dnech v Brně," doplnili vyšetřovatelé. Policisté během vyšetřování také zjistili, že nikdo jiný kromě Moniky Babišové výhrůžný dopis nedostal. 

Zhruba týden před druhým kolem prezidentských voleb Andrej Babiš svolal tiskovou konferenci, kde oznámil, že jeho manželce Monice někdo poslal v obálce ostrý náboj. "Ráno mi ochranka předala obálku adresovanou mé ženě Monice, v níž byl ostrý náboj a anonymní vzkaz plný urážek. Jde o zastrašování prezidentského kandidáta, které nepatří do svobodné společnosti," uvedl Babiš.

Podle Babiše šlo o zastrašování. "Vnímám to jako výhrůžku mé rodině, tomu nejcennějšímu, co na světě mám. Moje rodina má strach o život. Je hrozné, co se v naší zemi v posledních měsících děje. Jak se atmosféra na sociálních sítích i na ulicích vyostřuje a radikalizuje," řekl Babiš.

Babiš se ucházel o post prezidenta republiky. Ve volbách, které proběhly v lednu, však neuspěl. Novou hlavou státu se stal jeho protikandidát generál Petr Pavel.

Mé ženě přišla obálka s ostrým nábojem, oznámil Babiš. Má rodina má strach, řekl (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.