Policie vyšetřila požár stáje v Praze. Může za něj 30letý muž, tvrdí

[chooze:gallery;value:31161]

​Policisté v úterý oznámili, že oficiálně ukončili vyšetřování požáru stáje na Císařském ostrově v Praze. Ta vzplála letos v dubnu a uhořelo v ní šest koní, dva poníci a jedna kočka. Majetková škoda byla tehdy vyčíslena na asi 3,5 milionu korun.

Podle strážců zákona může za požár žhář. "Návrh na podání obžaloby 30letého muže byl podán na Městské státní zastupitelství v Praze, kdy podle kriminalistů podezřelý založil ještě další čtyři požáry. Za trestné činy obecné ohrožení, poškození cizí věci a týrání zvířat mu nyní hrozí až 15 let vězení," informovala policie na sociální síti X.

[chooze:article;value:499503]

Muže policie dopadla a obvinila už na jaře, vyšetřování ale skončilo až teď. Během něj policisté zjistili, že se stáj na Císařském ostrově pokoušel zapálit už dříve. Hasiči tam k požáru vyjížděli už koncem března. Tehdy se jej podařilo ale včas uhasit.

I další žhářský útok, který policie s tímto údajným žhářem spojuje, má souvislost s koňmi. Muž se totiž měl pokusit zapálit stodolu s krmivem pro koně v areálu psychiatrické nemocnice v Bohnicích.

Požár stájí na Císařském ostrově vytvořil mohutný dým. Několik zvířat uhynulo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.