Policie vyšetřuje brutální útok na psa. Vše zachytila i kamera

Policie na Sokolovsku řeší možné týrání zvířat. Psa měl před zraky dalších lidí jeho majitel kopat a několikrát udeřit pěstí. Ošklivou situaci zachytila také bezpečnostní kamera. 

"Video je točené z naší chaty, z kamery. Pánovi totiž fenka utekla a doběhla až k nám. On si tam pak pro ni přišel," vysvětlila redakci Eliška Gajdošová, která na případ upozornila také na sociálních sítích. Není to podle ní navíc poprvé, co se muž takto ke svým psům chová.

V Liboci u Kraslic na Sokolovsku, kde jejich chata leží, mají mít lidé z muže obavy. Přímo rodině paní Gajdošové měl například vyhrožovat zabitím.

[chooze:article;value:502044]

Mužův útok na fenku se měl odehrát v sobotu 27. května. Podle Gajdošové jej její rodina ještě ten den nahlásila na policii, ta údajně zprvu nereagovala. Po rozšíření videa ale nakonec začala konat.

"Přijali jsme oznámení od 27letého muže týkající se napadení psa. Toto jednání muž viděl ve videu na sociálních sítích. V současné době se případem usilovně zabývají sokolovští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat," sdělil redakci TN.cz mluvčí policie pro Sokolovsko Jakub Kopřiva.

Na dotaz reakce, proč policisté začali případ řešit až na základě videa šířícího se na sociálních sítích, policie ústy mluvčího Jana Bílka sdělila, že žena, která celou záležitost ohlásila na linku 158, byla poučena, aby oznámení učinila na kterémkoliv obvodním oddělení policie. Než tak ale učinila, nahlásil případ onen 27letý muž v Habartově na Sokolovsku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.