Policie vyšetřuje napadení školačky jako pokus o vraždu. Muži hrozí výjimečný trest

[chooze:gallery;value:33337]

Incident se odehrál ve středu kolem půl třetí odpoledne v Táborské ulici v Brně. "Případ vyšetřují krajští kriminalisté z 1. oddělení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu na dítěti mladším 15 let," informoval ve čtvrtek na webu policejní mluvčí Petr Vala.

V případě odsouzení hrozí dotyčnému 15 až 20 let strávených ve vězení, případně i výjimečný trest. Muž zatím ještě nebyl obviněn. Podle informací TV Nova měl být pod vlivem drog a útočil s nožem v ruce.

[chooze:article;value:523244]

"Útočníka na místě do příjezdu strážníků zadržel náhodný kolemjdoucí. Po příjezdu hlídky městské policie musel být agresor za použití donucovacích prostředků zpacifikován," popsal Vala.

Následně policisté muže zadrželi a převezli do policejní cely. Ještě téhož dne policie veřejnost na sociální síti X uklidnila, že nikomu nehrozí žádné nebezpečí. Dívenku po ošetření záchranáři převezli do dětské nemocnice v Brně. "Leží na JIP a je stabilizovaná," řekla TN.cz mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá.

Podle informací portálu iDnes měl dotyčný dívku honit. "Běželi od vedlejší základky, holka utíkala dolů po Táborské, on za ní. Před stánkem s ovocem a zeleninou chlapi feťáka zastavili, ať nikam neutíká, a snažili se ho hlídat. Najednou se feťák vysmekl, utekl a bodl ji," popsala svědkyně.

Případy osobní odvahy, kdy se člověk stane svědkem dramatické události a neváhá pomoci, jsou každý rok připomínány Cenou Michala Velíška. Letošní ročník byl zahájen 13. 9. 2023, tedy na výročí hrdinského činu střihače TV Nova, který za pomoc neznámé dívce na Karlově náměstí zaplatil životem. Veřejnost může nominovat hrdiny ze svého okolí až do 1. 10. 2023 na webu nadace ADRA.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.