Policie vyšetřuje vraždu starosty z Plzeňska. Našli jej v ohořelém vraku auta

[chooze:gallery;value:33499]

K požáru zaparkovaného auta na Tachovsku vyjížděli ve středu plzeňští hasiči. Jakmile ale auto uhasili, bylo jasné, že nešlo jen o obyčejný požár. Uvnitř totiž objevili lidské ostatky.

Případ si tak hned převzali kriminalisté, kteří se začali podezřelým úmrtím zabývat. Nařídili soudní pitvu, která měla objasnit jeho příčinu. Podle informací portálu Krimi Plzeň, který na kauzu upozornil, měl být obětí podnikatel a starosta malé obce Myslinka na Plzeňsku Přemysl Holmik.

Podle vyšetřovatelů nálezy na místě činu nasvědčují tomu, že za úmrtí starosty mohl vrah. "Na základě výsledků soudní pitvy, dosud provedených expertíz a zjištěných okolností prověřujeme tento případ pro podezření z obzvlášť závažného zločinu vraždy," uvedla na sociální síti X policie.

Zdroje TV Nova uvedly, že oběť údajně zemřela na následky střelného poranění. Vrah ji měl poté nacpat do kufru a auto zapálit, aby po sobě zahladil stopy.

[chooze:article;value:524114]

Ohořelé auto nalezli hasiči na lesní cestě mezi Milíkovem a Benešovicemi, kousek od silnice, která obě vesnice spojuje. Místo činu tak bylo vzdálené asi 22 kilometrů od Myslinky. 

Podle informací uvedených na portálu Hlídač státu byl Holmik také společník firmy RENVIA stavby, kterou vlastnil. V minulosti byl také až do roku 2018 vedoucím závodu ve firmě SWIETELSKY stavební. 

Firma RENVIA se zabývá stavebními projekty a v minulosti získala několik veřejných zakázek za statisícové a někdy i milionové částky. Jednalo se především o zakázky krajské Správy a údržby silnic, které se týkaly oprav a údržby silnic či protihlukových bariér.

Kromě firmy RENVIA Holmik založil i vlastnil další stavební firmu jménem VIADOZ. I ta se, stejně jako RENVIA, soustředí na stavební projekty včetně demolic, uvádí portál kurzy.cz.

[chooze:article;value:524963]

Starostou se Holmik stal po volbách v roce 2022 za sdružení Nezávislá Myslinka, která byla jediným kandidujícím subjektem. Nezávislá Myslinka je stranou, která ve vesnici vládne dlouhodobě. Holmik byl loni do zastupitelstva obce a následně starostou zvolen poprvé. 

Mezi obyvateli vesnice se starosta těšil velké popularitě, z velké části i díky projektům, které v obci nastartoval. "Tady jsme ho měli všichni velmi rádi," řekla TN.cz jedna z obyvatelek Myslinky.

Redakce TN.cz požádala místostarostu obce o komentář, ten jej však odmítl poskytnout.

Požár v Hradci byl vražda. V domě uhořel senior, podezřelý byl již třikrát trestaný:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.