Policie vyvrací fámy o klánovické vraždě: Totožnost pachatele neznáme

O případu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese se na sociálních sítích šíří dezinformace. Někdo v příspěvku sdíleném policií tvrdí, že strážci zákona identitu pachatele znají, že je dávno "někde za kopečkama", ale pro "média nechá uspořádat obří akci".

"To si jako někdo myslí, že tu bude schovaný tři, čtyři dny někde na stromě, nebo ve křoví?...Plníme rozkazy a tak hledáme. Totožnost podezřelého je známa, nechápeme, proč se nezveřejní. Veřejnost musí být informována, ale všechno je opačně," tvrdí autor příspěvku.

[chooze:article;value:533833]

Policie ČR se ve středu proti těmto dezinformacím ohradila. "Opravdu si někdo myslí, že policie zná totožnost pachatele a nevyužije tak účinnou zbraň, jako je medializace jeho podoby? Nevěřte dezinformacím," uvedli policisté.

K fámám se vyjádřil také ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Ten považuje snahu zneužít takovou tragédii za odpornou. "Chci vás ujistit, že policie dělá maximum pro to, aby pachatele vypátrala. Do té doby buďme prosím všichni ostražití. A to nejen vůči podezřelým lidem, ale i vůči rádoby senzačním informacím. Není pravda, že policie identitu pachatele zná a tají ji, jak se v posledních hodinách šíří hoaxem," uvedl Rakušan na sociální síti X.

V posledních dvou dnech policie pátrala v Klánovickém lese po čemkoliv, co by jí pomohlo dopadnout střelce, který má mít na svědomí smrt malé holčičky a jejího otce. Policisté akci ukončili ve středu před čtvrtou hodinou odpolední s tím, že v lese nenašli nikoho, kdo by se tam skrýval, byl nebezpečný nebo cokoliv, co by představovalo hrozící riziko. Lidé by však zatím do lesa chodit neměli.

Vražda v Klánovicích: Ukončila pátrací akci v lese (20/12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.