Policie zadržela gang podvodníků, kteří obchodovali s kradenými auty

Na případu pracovali kriminalisté druhého policejního obvodu v Praze od poloviny minulého roku. V hledáčku měli několik mužů z hlavního města, kteří obchodovali s kradenými auty. "Trestná činnost spočívala v půjčování vozidel v Česku i na Slovensku a jejich následném nabídnutí k prodeji dalším osobám z řad zákazníků," uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Následně si muži vymysleli záminku, například výměnu pneumatik, aby získali ukradené vozidlo od zákazníka zpět a prodali ho dalšímu zájemci. S jedním autem tak dokázali podvést minimálně dva lidi. Tím způsobili škodu přesahující milion korun. Policistům se podařilo získat informace, které je po půl roce přivedly na stopu tří podezřelých.

[chooze:article;value:489417]

​"Poté, co kolegové zjistili, kde se podezřelí nacházejí, bylo jejich zadržení otázkou času. Na přelomu měsíců ledna a února je kriminalisté zadrželi ve spolupráci se zásahovou jednotkou na různých místech České republiky," dodal Rybanský.

Dva muže policie obvinila z trestných činů podvod a zpronevěra. Jeden z nich je už ve vězení kvůli jinému případu, druhý je ve vazební cele. Všem hrozí v případě odsouzení až osmiletý trest. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.