Policie zadržela skupinu vyrábějící pervitin. Suroviny pašovala z Balkánu

Podezřelého ve věku 35 let a jeho o deset let mladší manželku zadržela policejní zásahová jednotka. V poutech skončil také jejich 67letý známý.

Šéfem organizované skupiny byl podle kriminalistů recidivista z Novojičínska, který je v podmínce za násilnou trestnou činnost. Všechny tři zadržené policisté obvinili z drogových trestných činů.

Pro medikamenty na výrobu pervitinu jezdili na Balkán, odkud léky údajně pašovali v autech. Z léků, které měli přivézt do Česka během přibližně půlroku, by šlo uvařit asi šest milionů dávek pervitinu.

[chooze:article;value:562236]

​Tablety s pseudoefedrinem včetně chemikálií na výrobu drog kriminalisté zadrženým zabavili při domovních prohlídkách. Kromě toho policisté také našli stovky tisíc korun v hotovosti.

Z rodinných domů odvezli do policejního skladu dvě luxusní auta. Zisky z údajného pašování tablet s pseudoefedrinem měli obvinění investovat do svého legálního podnikání.

Obviněným hrozí až 18leté tresty vězení. Komplice obviněných, kteří z léků údajně vařili pervitin, policisté obvinili už letos na jaře.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.