Policie zveřejnila mrazivé detaily vraždy v Jevíčku. Muži za ni hrozí výjimečný trest

Policie v pátek oznámila, že obvinila 34letého muže, kterého ve středu zadržela v souvislosti s úterním brutálním útokem v Jevíčku, a to z "vraždy spáchané zvlášť surovým a trýznivým způsobem". Zveřejnila také další detaily případu.

"Obviněný měl za pomoci tlačné pěstní dýky napadnout ženu více jak 20 bodnými a bodnořeznými ranami na hlavě, krku, hrudníku a horních končetinách. Příčinou smrti ženy bylo bodnořezné poranění krční míchy a její smrt přes urgentní pomoc lékařů nebyla odvratitelná," uvedli policisté s tím, že se obviněný k vraždě doznal.

[chooze:article;value:558724]

"Motivem jednání byly dlouhodobější partnerské rozpory, na které se budeme v průběhu dalšího vyšetřování důkladně zaměřovat. Muž je ohrožen trestní sazbou v trvání 15 až 20 let nebo trestem výjimečným," dodávají strážci zákona.

Násilně se měl obviněný muž chovat i dříve. "V minulosti byl opakovaně trestán také i pro násilnou trestnou činnost a v současné době je na něho podána obžaloba pro násilný trestný čin, kterého se měl dopustit na stejné poškozené jako v našem případě," uvádí dále policie s tím, že státní zástupkyně podala k soudu návrh na vzetí obviněného do vazby. O vazbě se bude rozhodovat v pátek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.